IN HELMOND

Rondje Helmond

Heb jij het Rondje Helmond al eens gefietst? Een prachtige fietstocht van zo’n 50 kilometer. Volg de borden en kies voor een heel of half rondje. Je komt niet alleen door mooie groene gebieden, maar je passeert ook de pittoreske woonwijken van de stad, zoals Brandevoort en Dierdonk. De route brengt je langs verschillende highlights van de gemeente zoals Kasteel Helmond, Stadspark de Warande en natuurgebied De Bundertjes. Het Rondje Helmond wordt ondersteund door diverse deelnemers langs de route waar je heerlijk kunt vertoeven.

Denk aan horecagelegenheden, musea, een kinderboerderij, een palingkwekerij, een midgetgolfbaan en een fruitteeltbedrijf. Stuk voor stuk leuke plekjes om even af te stappen. Ook fiets je vlak langs recreatieplas Berkendonk, waar je zelfs nog een bezoekje kunt brengen aan het strand. Stap op je fiets en ontdek Helmond!

ZWAAi en KOM!

Met de fietsbrug over het kanaal bij het Vliscoterrein is de snelfietsroute Helmond-Eindhoven op Helmonds grondgebied klaar. Nu hoeft alleen nog de snelfietsroute aan de noordzijde van het spoor vanaf de Kanaaldijk richting het station doorgetrokken te worden. Als fietser hoef je straks niet meer twee keer het spoor over te steken. Dat is toch prettig! Op de plek van de nieuwe fietsbrug was vroeger een zwaaikom voor schepen: een breed stuk kanaal waar schepen kunnen keren. De brug is daarom de ZWAAiKOM genoemd. Op de brug komt een balkon waar je even stil kunt staan. Je wordt uitgenodigd om even te stoppen: ZWAAi en KOM! Geniet van het uitzicht en zwaai naar de omgeving.