Winters weer in 's-Hertogenbosch

In de gemeente ’s-Hertogenbosch juichen we het gebruik van de fiets toe. We vinden het fijn dat veel inwoners de fiets pakken om even een boodschap te doen of bij iemand op bezoek te gaan. Want fietsen is niet alleen leuk, je draagt ook bij aan een schoner klimaat. Én het is nog gezond ook!

Veilig op de fiets, ook in de winter

Met de wintermaanden voor de boeg is het natuurlijk belangrijk dat je in beweging blijft. De fiets blijft dan misschien wat vaker binnen, omdat fietspaden glad kunnen zijn. In ’s-Hertogenbosch wordt er, bij verwachte gladheid, preventief gestrooid op de belangrijkste doorgaande wegen en fietspaden. Zo kun je als fietser ook in de winter veilig de weg op. Wist je bijvoorbeeld dat in ‘s-Hertogenbosch de helft van het aantal strooiroutes over fietspaden gaat? En dat dit betekent dat er 239 kilometer fietspad gestrooid wordt? Dat is wel zo veilig! Meer tips om veilig op de fiets te stappen lees je verderop in dit magazine.

Doortrappen: veiliger fietsen tot je 100ste

Het landelijke programma ‘Doortrappen’ is ook van start in ‘s-Hertogenbosch. Het doel van dit programma is om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. Ouderen fietsen graag en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het belangrijk om samen met lokale partners activiteiten aan te bieden die gericht zijn op het zo lang mogelijk veilig fietsen van ouderen. Je kunt hierbij denken aan het geven van tips om veilig te fietsen of het organiseren van veilige fietstochten. Maar ook de mogelijkheid bieden om hun fiets te laten controleren. Doortrappen is er voor ouderen en van ouderen in ’s-Hertogenbosch. De komende periode krijgen de lokale partners (waar gewenst) hulp. Om zo samen te werken aan de Doortrappen doel: ‘Doortrappen, veiliger fietsen tot je 100ste’. Want (mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam!

Week van de Fiets in ‘s-Hertogenbosch

Het zit erop! De eerste Week van de Fiets in ’s-Hertogenbosch. Een aantal dagen met activiteiten helemaal in het teken van de fiets. Zo was er een Bossche Fietstour langs allerlei sociale en culturele hotspots. Een BikeFest met stuntfietsers in het WorldSkateCenter, waar ook een tentoonstelling was over de ontwikkeling van de fiets. En een Strava Challenge, waarin we actieve fietsers uitdaagden een unieke vorm te fietsen. Heb je de Week van de Fiets gemist? Jammer! Je kunt de fietsroute ook zelf fietsen. Bijvoorbeeld op een mooie dag in de herfst of winter?