Tilburg Fietst voor Tilburg

Tilburg Fietst voor het goede doel

Doe ook mee met Tilburg fietst voor Tilburg. Samen met andere Tilburgers en werknemers van bedrijven uit de stad fiets je voor een goed doel. Na succesvolle eerdere challenges in 2019 en 2020 is er dit jaar een nieuw doel gesteld. Als er samen 100.000 kilometers worden gefietst, geeft de voedselbank 20 fietsen aan mensen die zelf geen fiets kunnen kopen. Hoe doe je mee? Download de Ring-Ring app gratis op je smartphone. Maak een account aan en log in. Je doet nu automatisch mee met de actie ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’. Elke keer als je de fiets pakt, om bijvoorbeeld naar je werk of de supermarkt te gaan, worden jouw (Tilburgse) fietskilometers geregistreerd. Zo help je mee om het gezamenlijke doel te bereiken. Blijven bewegen Zeker in coronatijd, waarin we veel thuis zijn, is het goed om te blijven bewegen. Pak voor je noodzakelijke ritjes de fiets en maak af en toe een fietsrondje voor wat extra beweging. Zo blijven we ook in deze tijd fit!

Verrassend fietstaxi-uitje voor 65-plussers

De gemeente Tilburg biedt in samenwerking met de Tilburgse Fietstaxi een bijzonder (coronaproof) uitje aan voor 65-plussers. Zij mogen met de fietstaxi een speciaal fietstochtje van een uur maken. Het uitje kwam vorig jaar tot stand met ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’. Deelnemers behaalden toen het totale afstandsdoel van 400.000 km, dat nodig was om de fietstaxi-uitjes mogelijk te maken. Wil jij je vader, moeder, opa of oma origineel verrassen met een fietstaxi-uitje? Laat ze op een bijzondere manier genieten van Tilburg. Ideeën aandragen voor de route mag! Bel of mail dan met Theo Smeele van Fietstaxi Tilburg: 06-40198359 of theo@fietstaxitilburg.nl. Fietstaxi Tilburg heeft één tot drie fietstaxi’s tegelijk beschikbaar, afhankelijk van de planning.

Voorrang voor fietsers op de meeste rotondes

Op de meeste rotondes in Tilburg moesten fietsers en voetgangers voorrang geven aan het autoverkeer, maar dat is aan het veranderen. Vanaf het voorjaar 2021 wordt de voorrangssituatie op 23 rotondes binnen de bebouwde kom aangepast, zodat fietsers en voetgangers voorrang krijgen. Een grote klus, waarmee de gemeente Tilburg de komende vier jaar aan de slag gaat. De eerste rotonde met voorrang voor fietsers ligt aan de Dalemdreef en is inmiddels klaar. Ook in de Molenstraat in Berkel-Enschot wordt hard aan een nieuwe voorrangsrotonde gewerkt. Rotondes op industrieterreinen, turborotondes en rotondes met stoplichten worden niet aangepast. Daar krijgen de fietsers en voetgangers géén voorrang vanwege de verkeersveiligheid op deze punten. Oppassen geblazen Uiteraard kunnen niet alle rotondes in één keer aangepast worden. Daarom zijn er de komende jaren verschillende voorrangssituaties op deze 23 rotondes van toepassing. Op de ene rotonde krijgen de fietser en de voetganger al wel voorrang, maar op de volgende misschien nog niet. Dat wordt de komende tijd dus extra opletten bij rotondes. Kijk goed naar de verkeersborden die de voorrangssituatie aangeven. Samen werken we zo aan een stad waar je goed en veilig kunt fietsen en lopen.