HABUFA EERSTE FIETSAMBASSADEUR IN DE KEMPEN

Beste allemaal, Tijdens de Sjees Kick-off hebben we al aangegeven dat Habufa deze fietsstimuleringscampagne zeer sterk ondersteund om 3 redenen:

1. Vergroten van de vitaliteit door beweging. 2. Bijdragen aan een verbetering van de lokale mobiliteit en het verminderen van opstopping op de wegen. 3. Reduceren van het benodigd aantal parkeerplaatsen bij Habufa en deze ruimte inzetten voor onze primaire logistieke functies. Scroll verder naar beneden en lees alles over de app waarmee je kunt fietsen en sparen voor cadeaus, jouw eigen collega's op de fiets en de fietsregelingen- en faciliteiten bij Habufa. Heel veel fietsplezier!

Fietsen voor cadeaus

Toogethr Cycles is dé gratis fiets app die je uitdaagt en beloont. Toogethr Cycles maakt je rit gezonder, leuker & duurzamer. Met de app spaar je punten voor je fietskilometers. Die punten kun je inwisselen voor een welverdiende beloning in de in-app webshop. De fiets pakken doe je natuurlijk vooral voor je eigen fysieke en mentale gezondheid, maar dat is niet het enige voordeel; doordat je op de fiets stapt verlaag je namelijk ook de CO2-uitstoot. Daarnaast kun je door deel te nemen aan de persoonlijke challenges jezelf extra uitdagen om meer te gaan fietsen. Én je zet de punten die je verdient ook nog eens om in superleuke cadeaus zoals cadeaubonnen van COCO Maison, bol.com of Zalando. Hoe meer je fietst, hoe groter de beloning! Jullie gaan keihard In totaal zijn er al meer dan 100 medewerkers die de Toogethr Cycles app gebruiken en die fietsen er flink op los. Het aantal gefietste kilometers is zelfs de 15.000 al gepasseerd. Het totale aantal verbrande kilocalorieën staat op ongeveer 450.000, dat gelijk staat aan meer dan 2300 worstenbroodjes! Doe ook mee! • Download dan hier de app • Log in met je e-mailadres dat bij Habufa bekend is • Stap op de fiets en klik op Start • Ben je op de plaats van bestemming? Klik dan op Stop • Geef je verkregen punten uit in de in-app webshop!

Fietsregelingen en faciliteiten

Bespaar op je fiets

Het fietsplan van Habufa maakt het mogelijk om jouw nieuwe fiets met fikse korting aan te schaffen. Hoe het werkt? Habufa verstrekt eens in de 3 jaar een lening van maximaal €2000,-. Deze kan in delen worden afgelost, waarbij je door het belastingvoordeel (bruto=netto) zo’n 30%-35% van het geleende bedrag bespaart.

Veilig opladen

Bij Habufa kun je je fiets veilig wegzetten in de fietsenstalling en hem gelijk aansluiten op een van de oplaadpunten.

Opfrissen

Wil je niet bezweet op je werk aankomen? Maak dan na je fietsrit gebruik van onze doucheruimte.

Collega’s op de fiets

Ad Spliethof

Leeftijd: 62 Functie: Magazijnmedewerker Woonplaats: Hapert Fietstijd: 12 minuten Fietskilometers: 4,6 km enkele reis Soort fiets: Elektrische fiets

“Ik werk al 22 jaar bij Habufa en al die tijd fiets ik van en naar mijn werk. Al mijn collega’s in het magazijn fietsen. Het scheelt dat we allemaal in de buurt wonen natuurlijk, maar met de fiets is gewoon sneller dan met de auto. Door met de fiets te gaan ontwijk ik de enorme drukte in de spitsuren op de N284. Ik hoef ook nooit een parkeerplek te zoeken, mijn fiets kan ik altijd kwijt in de fietsenstalling van Habufa. Daarnaast houdt het fietsen van en naar je werk je fit en gezond. Al met al krijg je mij niet snel van de fiets!” “Met de fiets ben ik sneller op mijn werk dan met de auto”

Jaap Blom

Leeftijd: 65 Functie: IT-medewerker Woonplaats: Best Fietstijd: 75 minuten Fietskilometers: 28 km enkele reis Soort fiets: Racefiets

“Het is best een flink stuk fietsen van en naar mijn huis. Toch fiets ik bijna altijd, alleen als het weer heel slecht is pak ik de auto. Ik fiets graag, gemiddeld zo’n 8000 km per jaar; ik ben een natuurmens, het feit dat ik met de fiets amper CO2-uitstoot, spreekt me enorm aan. Het fysiek bezig zijn ontspant en maakt mijn hoofd leeg, zodat ik ook echt klaar ben met werken als ik thuis kom. Ik ben onlangs flink ziek geweest, mijn goede basisconditie heeft ervoor gezorgd dat ik er snel weer bovenop was.” “Ik ben een echt natuurmens, door op de fiets te gaan bespaar ik CO2-uitstoot, dat spreekt me enorm aan”

Lisette Kremers

Leeftijd: 48 Functie: Financiele administratie Woonplaats: Steensel Fietstijd: 25 minuten Fietskilometers: 8 km enkele reis Soort fiets: Elektrische fiets

“Ik werk sinds 1993 bij Habufa, van begin af aan fiets ik naar Hapert. Vier jaar geleden ben ik ernstig ziek geworden. Toen ik weer kon gaan werken merkte ik dat mijn conditie flink achteruit was gegaan. Toch wilde ik weer op de fiets naar mijn werk, ik heb toen mijn gewone fiets omgeruild voor een elektrische fiets. Zo kan ik blijven fietsen, maar kost het me minder kruim. Ik fiets graag, ook in mijn vrije tijd, ik ga regelmatig samen met mijn tweelingzus een weekendje op pad. We gaan dan op de fiets naar een B&B zo’n 80 km verderop. Onderweg kom je van alles tegen en is er van alles te doen. Echt superleuk en heel gezellig!” “Ik fiets graag, ook in mijn vrije tijd, ga ik regelmatig met mijn tweelingzus een weekendje op pad met de fiets”

Anouk Oostdijk

Leeftijd: 24 Functie: Secretaresse afdeling Concepten Woonplaats: Hapert Fietstijd: 10 minuten Fietskilometers: 2,5 km enkele reis Soort fiets: gewone fiets

“Op mijn 17e ben ik stage gaan lopen bij Habufa en ben er nooit meer weg gegaan. Ik had toen nog geen rijbewijs, dus in het begin moest ik wel op de fiets. Toen ik mijn rijbewijs eenmaal had ben ik blijven fietsen. Het dagelijks fietsen houdt me gezond en fit en ik bespaar er nog benzinegeld mee ook. Ik sport regelmatig, ik zwem drie keer in de week en in het weekend maak ik met mijn schoonzussen flinke ritten met de racefiets of we gaan hardlopen. Die racefiets heb ik mezelf cadeau gedaan in het begin van de coronatijd, kon ik toch lekker gaan sporten, want het zwembad is lang dicht geweest.” “Het dagelijks fietsen houdt me gezond fit en ik bespaar er nog benzinegeld mee ook”