Veilig onderweg in Breda

Steeds vaker pakken we in Breda de fiets om er even op uit te gaan. En dat is natuurlijk een mooie ontwikkeling; fietsen is fijn! Maar op de fietspaden in Breda wordt het hier en daar nog wel eens druk. De toename van weggebruikers leidt soms tot gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld in het donker of in de mist of regen. Zowel in de stad als bijvoorbeeld in de bossen en het buitengebied.

We moeten daarom een beetje rekening houden met elkaar. Wat hoffelijkheid kan geen kwaad. De gemeente Breda helpt je daarbij. We helpen allerlei soorten fietsers: van wielrenners en ouders, tot ouderen en e-bikers. Zo blijven we veilig fietsen, júíst tijdens de koudere dagen.

We(l) Bellen

Schrik je ook wel eens van voorbijzoevende wielrenners tijdens een rustig fietstochtje in het buitengebied? Of van een wandelaar, als je een pittige mountainbiketocht aflegt in de bossen? Het wordt steeds drukker op de weg, wat soms tot gevaarlijke situaties kan leiden. Daar kunnen we iets aan doen! Op drukke fietslocaties deelt de gemeente Breda moderne fietsbellen uit aan fietsers. Handig, leuk én met een knipoog. Het draait namelijk niet alleen maar om de fietsbel, maar ook om vriendelijkheid – zo dragen we allemaal bij aan veiliger verkeer. Ook handig voor jou? We(l) bellen!

VALOPSHOP

Nu we richting de herfst en winter gaan, wordt het buiten steeds eerder donker. Lampjes aan als je op de fiets stapt, dus. Binnenkort duiken er op verschillende plekken in Breda in alle vroegte en in de avondspits opvallende busjes op… Ben jij nog niet goed zichtbaar op de fiets? Dan zal dit actieteam je helpen! Je ontvangt ter plekke een lampje, zodat je helemaal klaar bent voor het donkere weer.