IN BREDA

Olifantenpaadjes

Wie kent ze niet, die uitgesleten paden door parken en groenstroken? In het Engels zo mooi desire lanes genoemd: lanen der verlangen. In Nederland staan ze ook wel bekend als ‘olifantenpaadjes’. Met input van bewoners zijn ze in Breda in beeld gebracht. De komende jaren wordt een aantal van deze olifantenpaden tot mensenpaden gemaakt. Wil je meer weten of de ingezonden olifantenpaden bekijken?

076 in beeld

Breda gaat voor veiligheid, herkenbaarheid en vrolijkheid. Op verschillende plaatsen in Breda zijn grote 076 beelden te zien. Deze kunstwerken staan er niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar juist om de aandacht te vestigen op het kruispunt en de vele fietsers die daar oversteken. Zo combineert Breda veiligheid met een lach op het gezicht. Het 076 logo is inmiddels geheel ingeburgerd in Breda; het maakt mensen trots.

Eén grote fietsfamilie

Op vele duizenden fietsen in Breda zie je steeds hetzelfde stickertje op het spatbord schitteren. Ieder jaar in een andere kleurencombinatie. Meer dan 50.000 076 stickertjes zijn al uitgedeeld op scholen en evenementen. Als je bij een verkeerslicht stilstaat of je zet je fiets in een gemeentelijke stalling, kun je er niet aan ontkomen: Breda is één grote fietsfamilie.

De supporter op het verkeerslicht

Breda, NAC en fietsen gaan hand in hand. Rondom het NAC stadion is dat sinds augustus 2020 ook echt te zien. De standaard drukknopstickers op de verkeerslichten zijn daar vervangen door stickers met een NAC supporter. Het idee is dat het gebied rond het stadion meer een NAC uitstraling gaat krijgen. Door met verschillende partijen samen te werken (supporters, NAC en gemeente) werken we direct aan fietsstimulering. Als thema is ‘de supporter’ gekozen: “We geven de supporters de plek die ze verdienen. Als je kijkt wat we de afgelopen jaren hebben moeten doorstaan dan mag de supporter best eens in het zonnetje gezet worden. De supporter is de onvoorwaardelijke steun en verdient een route die daar bij past.”