Fietsen in Veldhoven

SNELLER NAAR JE WERK

Sneller naar het werk fietsen? Dat kan met de verbeterde fietsroutes in Veldhoven! Zo bouwt de gemeente snelle fietsroutes richting het bedrijventerrein de Run. Bijvoorbeeld de route van Veldhoven naar de High Tech Campus in Eindhoven en een nieuw ministation onder Kempenbaan Oost, waar alle fietsstromen samenkomen. Daarnaast stimuleren werkgevers, zoals het Máxima Medisch Centrum, hun werknemers om vaker met de fiets te komen. Dit vermindert het autogebruik, waardoor er minder files zijn. Goed voor de omgeving, én voor de medewerkers. Lekker gezond en fit op het werk!

Foto: Wurck

Foto: Marnix Schmidt

Op de fiets naar school

Veilig fietsen naar school is belangrijk. Daarom worden de fietspaden rondom scholen steeds veiliger gemaakt door de gemeente Veldhoven. Langs de meeste hoofdwegen zijn vrijliggende fietspaden aangelegd. Daarnaast ontwikkelt de gemeente campagnes om kinderen vanaf jonge leeftijd bewust te maken in het verkeer.

De natuur in

Al het moois ontdekken dat Veldhoven te bieden heeft? Fiets een (of meerdere!) van de mooie fietsroutes door het buitengebied aan de zuid- en westzijde van Veldhoven. Deze gaan door het Dommeldal en door de Kempen. Hier kun je genieten van de mooie natuur en een divers landschap. Kom lekker tot rust in deze groene omgeving.

Foto: Natuurhuisje.nl

Wist je dat…

Op een normale fiets leg je als fietser gemiddeld maximaal zo’n 7,5 km af. Wist je dat dat met de elektrische fiets al snel wordt verdubbeld? Met een e-bike fiets je gemakkelijk zo’n 15 km. De elektrische fiets brengt je dus een stukje verder, en zo zie je ook nog eens wat meer. In het kaartje is te zien wat er allemaal extra mogelijk is met een elektrische fiets.

Beeld: Jesse van der Kooi